Header DB Asset Services

 

Thermografie

DB Asset Services maakt gebruik van thermografie om temperatuurverschillen duidelijk in kaart te brengen. Thermografie is een contactloze methode om temperatuur te meten. Er wordt gebruik gemaakt van de infraroodstraling die objecten uitstralen. Er is namelijk een verband tussen de temperatuur en de hoeveelheid infraroodstralingen welke een object uitstraalt. De thermografische camera zet de infraroodstraling om naar een foto. Deze foto laat vervolgens de temperatuur van een oppervlakte zien.

Voordelen thermografie

Met deze inspecties worden voornamelijk losse contacten, asynchrone- of overbelasting opgespoord en kunnen deze problemen worden verholpen voordat deze schade veroorzaken aan de elektrische installaties. In veel gevallen levert het uitvoeren van periodieke thermografische inspecties verzekeringsvoordeel op.

Volledig pakket

DB Asset Services kan thermografische inspecties uitvoeren op elektrische installaties. Zo kunnen technische problemen vroegtijdig aan het licht komen. Tijdens de inspecties worden schakelborden, aansluitkasten en bekabeling in kaart gebracht.

uitgelichte meettechnieken

UITGELICHTE MEETTECHNIEKEN