Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Bij predictief (of toestandafhankelijk) onderhoud wordt het onderhoud uitgevoerd op basis van de actuele conditie van de machine/installatie. De conditie wordt vastgesteld door middel van periodieke of continue metingen (conditie monitoring). Hierdoor kunnen onderhoudsintervallen worden uitgesteld, of er kan vroegtijdig worden ingegrepen om uitval te voorkomen.


DB Asset Services weet dat de omschakeling naar predictief onderhoud lastig kan zijn en helpt bij een goede implementatie van predictief onderhoud in de gehele organisatie.

Er zijn verschillende motivaties om over te schakelen naar predictief onderhoud. Deze motivaties kunnen gecombineerd worden, maar zijn ook afzonderlijk de investering waard:

  


  

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

"Een onderdeel dat schade vertoond, wordt nooit meer beter"


-Doctor Bibber

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

Home  > Extra Info > Predictief onderhoud

Predictief onderhoud

Strategiƫn


  

Bij predictief onderhoud wordt van de volgende methodes gebruik gemaakt:

  

  

Nederlands

English

|

Meetmethodes

Met predictief onderhoud worden machines niet onnodig overhaald. Ook worden onderdelen niet gewisseld als dat niet noodzakelijk is. Dit bespaard direct veel kosten. Bovendien worden de machines bewaakt, zodat onverwacht uitvallen sterk kan worden verminderd. Met gebruik van diverse technieken kan de voorspelbaarheid tot een maximum worden gebracht. Deze technieken kunnen worden gebruikt terwijl de machine gewoon in bedrijf is.

Voordelen

In het ideale geval worden conditie metingen gedaan vanaf nieuwbouw. Dit is echter geen vereiste. Door regelematig metingen te nemen en resultaten bij te houden vormt zich een trend. Deze trend kan worden vergeleken met veel gelijke installaties waar wij de informatie over hebben. Zo is het ook mogelijk met een installatie te starten waarbij deze al in, of tegen het einde van de levensduur zit.


  

Efficiƫntie