Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Als er een koppel op een as staat ontstaan er spanningen in de as, welke daardoor tordeert en oprekt. Dit vindt met name op het oppervlak plaats. Door de rek te meten kan, met behulp van de specificaties van de as, worden berekend welk koppel er op de as staat. DB Asset Services heeft de expertise en de middelen om op twee assen tegelijk te kunnen meten.

Bij koppelmetingen wordt het koppel in de as van een aandrijving gemeten. DB Asset Services verzorgt koppelmetingen in aandrijvingen voor de volgende doeleinden:

  

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

Home  > Diensten > Vermogen-/ Koppelmetingen

Vermogen-/ Koppelmetingen

Nut van koppelmetingen

Om de rek te kunnen meten worden er rekstrookjes geplakt in de 4 richtingen van de maximale rek. Rekstrookjes hebben de eigenschap dat de weerstand lineair veranderd met de rek die ze ondervinden. De rekstrookjes worden elektrisch aangesloten. Dit noemen we: Bridge van Wheatstone. Deze manier van aansluiten heeft als voordeel dat minimale weerstandveranderingen nauwkeurig gemeten worden.

  

De rekstrookjes worden op de as geplakt en aangesloten. Omdat de as draait kan er geen rechtstreekse verbinding met de “vaste wereld” worden gemaakt. Om deze reden wordt een versterker met kleine antenne op de as geplaatst. Het gemeten signaal wordt vervolgens doorgestuurd naar een ontvanger.


Met onze koppelmeetapparaatuur kunnen wij over een heel groot bereik aan asdiameters meten. Op elke as (vanaf 25 mm) zijn wij in staat het koppel te meten, en qua maximum is er geen limiet.

Nederlands

English

|

Meetprincipe

Boven: De rekstrookjes worden zodanig geplakt dat de maximale rek in vier richtingen gemeten kan worden.

Boven: Het vermogen kan op verschillende toerentallen gemeten worden, op deze manier kan de goede werking van regelsystemen gemeten worden.

Toepassingen

Toepassing 1: Vermogensmeting. Door het vermogen te meten kan bijvoorbeeld de maximale speed van een schroefas worden bijgesteld. Ook kan het ideale werkpunt van een pomp worden bepaald.

Toepassing 2: Conditiemonitoring. Door regelmatige metingen te nemen kan bepaald worden of installaties nog hun optimale vermogen behalen.

Toepassing 3: Problemen met regeling detecteren. Met behulp van rekstrookjes kunnen wij het askoppel meten en eventuele regelproblemen signaleren.

Toepassing 4: Wisselkoppel meten om torsietrillingen te berekenen, te controleren, of om problemen in kaart te brengen. Lees hier meer over torsietrillingen.

Laterale trillingsmetingen

Online monitoring

As-spanningsmetingen

Survey's

Ultrasound

Vermogensmetingen

Condition Based Services

Factory Acceptance Test

Troubleshooting

Pompmetingen

Thermografie

Torsietrillingsmetingen

Geluidsmetingen

Vloeistoffenanalyse

Training