Technieken

DB Asset Services is begonnen als een bedrijf welke zich primair bezighoudt met conditie monitoring. Dit is echter niet meer alleen het geval. Ons diensten pakket is in de loop der jaren uitgebreid met de meest uiteenlopende technieken, zodat wij de ideale partner zijn voor uw Asset Management.

 

DB Asset Services aan boord van schip

Vermogensmetingen

Bij koppelmetingen wordt het koppel in de as van een aandrijving gemeten. Door de rek in het oppervlak van de as te meten, kan worden berekend welk koppel er op de as staat. Deze manier van meten wordt onder andere toegepast bij het bepalen of een installatie voldoet aan het berekende vermogen.

Lees meer...

As-spanning metingen

Elektrische corrosie (doorslag) is een veelvoorkomende vorm van vroegtijdig falen van een lager. Dit wordt veel gezien bij elektromotoren met moderne frequentie regelaars. Deze zorgen voor hoge piek spanningen over het lager waardoor stromen kunnen gaan lopen, welke schade veroorzaken.

Lees meer...

FAT-testen

Het beste moment om met conditie monitoring te beginnen is in de fabriek, de zogenaamde Factory Acceptance Test. Als onafhankelijk bedrijf kan DB Asset Services deze testen uitvoeren. Hierbij wordt gekeken of de nieuwe installatie voldoet aan de normen die eraan gesteld zijn.

Lees meer...

One-stop-shop

Om een goed beeld te krijgen van de conditie van uw installatie hebben wij de kennis en kunde in huis om verschillende meetprincipes toe te passen. Op deze manier fungeren wij als 'one stop shop' voor uw asset management.

Ook in het geval van troubleshooting kan deze benadering een groot voordeel zijn voor uw organisatie. Vaak is het niet meteen duidelijk wat de oorzaak is van de problemen aan een installatie, doordat wij veel meettechnieken kunnen combineren zullen wij in bijna alle gevallen de oorzaak van het falen van uw installatie achterhalen.

 

Uitgebreid diensten pakket

Mochten wij iets niet in ons diensten pakket hebben, dan kunnen wij dit in de meeste gevallen faciliteren.

Doordat wij doorlopend ons aanbod uitbreiden is het mogelijk dat we processen of technieken beheersen welke nog niet op de website vermeld staan. Neem voor alle zekerheid contact met ons op, dan kunnen we kijken hoe wij u van dienst kunnen zijn.