Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Start
Start

Het principe van condtion based maintenance is in de regulier industrie al een algemeen geaccepteerde onderhouds filosofie. In de maritieme industrie krijgt deze benadering van onderhoud ook steeds meer voet aan de grond.


Om een goed beeld te krijgen van de verschillende onderhoudsfilosofieƫn geven wij over de drie meest gangbare filosofieƫn graag wat extra informatie.


  

Voor het nemen van metingen zijn er verschillende richtlijnen opgesteld.

Zo zijn er voor het nemen van trillinsmetingen richtlijnen van onder ander DNV en Lloyd's waaraan een installatie moet voldoen.

In deze richtlijnen staan de maximale overall waardes vermeld, naast deze waardes kijken wij ook naar frequentie specifieke trillinge om tandschades en lagerschades te detecteren.

Lees verder.

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

Home  > Extra informatie

Extra informatie

CM en klasse bureaus

Bij predictief, of toestandafhankelijk, onderhoud wordt het onderhoud uitgevoerd op basis van de actuele conditie van de machine of installatie. De conditie wordt vastgesteld door middel van periodieke of continue metingen (conditie monitoring). Hierdoor kunnen onderhoudsintervallen worden uitgesteld, of er kan voortijdig worden ingegrepen om uitval te voorkomen. Lees verder.

Om uw oliemonsters goed te kunnen analyseren is het van belang het monster op de juiste manier te nemen. Om u hierbij te helpen hebben we een (engelstalige) gids opgesteld.


Download Oil Analysis Guide (297 kB)

Nederlands

English

|

How to sample oil

Predictief onderhoud

Bij preventief onderhoud worden (onder)delen van een machine of installatie vervangen op basis van kalendertijd of draaiuren. De OEM geeft op wanneer een onderdeel vervangen moet worden om falen te vermijden, zodoende kan een maximaal rendement uit de asset worden gehaald. Deze vorm van onderhoud wordt ook wel periodiek onderhoud genoemd. Lees verder.

Onder correctief onderhoud wordt verstaan: bewust een machine in bedrijf houden totdat deze technisch uitvalt of moet worden stil gelegd omdat de functie van de machine niet meer voldoet. Deze vorm van onderhoud wordt ook wel beschreven als storings- of destructief onderhoud. Lees verder.

Preventief onderhoud

Correctief onderhoud