Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Bij de ‘klassieke’ manier van onderhoud van grote installaties, wordt onderhoud vaak preventief uitgevoerd. Dat wil zeggen dat, na het verstrijken van een bepaalde kalendertijd of draaiuren, een installatie open wordt gemaakt. De lagers en andere slijtdelen worden dan preventief vervangen.

  

Ook  leveranciers van machines beseffen dit en werken veelal ook hieraan mee, door adviezen te geven hoe er gemeten dient te worden en garant te blijven staan voor de werking van installaties als deze op basis van conditie onderhouden worden.

  

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

Home  > Extra Info > Conditie monitoring en klasse bureaus

Conditie monitoring en klasse bureaus

Breed draagvlak

In de maritieme sector juichen de meeste klasse bureaus het gebruik van conditiemonitoring toe. Dit is zeer interessant voor rederijen. De meeste grote klasse bureaus hebben richtlijnen hoe conditiemonitoring geïmplementeerd dient te worden. Indien uit de conditiemetingen blijkt dat installaties nog in goede conditie zijn, kan de 5-jaarlijkse klasse inspectie komen te vervallen of worden uitgesteld. Dit kan rederijen zeer veel geld en tijd besparen.DB Asset Services heeft ervaring met de implementatie en analyse voor deze klassebureaus. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Op onderstaande links vindt u de richtlijnen voor conditiemonitoring van een aantal grote Klasse Bureaus.


Lloyd's Register    pdf (3 MB)

DNV                   pdf (240 kB)

Veristar              Website

Nederlands

English

|

Externe documenten

Maritieme sector

Meer en meer dringt in de (maritieme) industrie het besef door dat dit veel slimmer en efficiënter kan. Waarom zou je immers lagers en dergelijke gaan vervangen, als ze nog in goede conditie zijn? Bovendien loopt u het risico dat bij een revisie fouten worden geïntroduceerd. De installatie kan dan na reparatie problemen vertonen, die eerder niet aanwezig waren. Door toepassing van conditiemonitoring wordt de actuele conditie van onderdelen gemeten en kan onderhoud worden uitgevoerd op het moment dat het echt nodig is.

  

Efficiëntie