Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Normaal gesproken komt DB Asset Services aan boord (of op de plant), om metingen te nemen. Bij een langlopend monitoringsprogramma brengt dit echter veel reiskosten met zich mee. Dit is zeker het geval als het om schepen gaat die over de hele wereld, en op moeilijk bereikbare plaatsen liggen. In dat geval trainen wij de bemanning, zodat zij zelf de standaardmeting kunnen nemen volgens een door ons opgestelde procedure. De meetdata kan eenvoudig via mail of server naar ons worden doorgestuurd, waarna wij deze analyseren.


DB Asset Services heeft veel positieve ervaring met het laten meten door de bemanning. Op meerdere schepen is de bemanning door ons bedrijf getraind en neemt zij zelf de metingen.

We bevelen ten zeerste het gebruik van meetplaatjes aan. Deze magnetisch gevoelige RVS 430 plaatjes (rechthoekige kleine plaatjes) worden verlijmd per meetpunt op de installatie. Op deze manier wordt gewaarborgd dat er altijd op exact dezelfde locatie wordt gemeten. Dit garandeerd een zeer precieze vergelijking van de verschillende metingen.

Doordat de plaatjes gemaakt zijn van materiaal met magnetische eigenschappen, wordt de magnetische voet van de sensor goed aangetrokken. Dit zorgt voor een ideaal contact om hoge frequenties door te laten. Bij deze plaatjes wordt speciale lijm geleverd evenals de gereedschappen.

Op de plaatjes worden met een laser nummers gegraveerd. De nummers corresponderen met de nummers in de route, welke te zien zijn op de datacollector. Dit garandeerd dat de juiste positie wordt gekozen. Zo wordt het maken van fouten naar het minimum teruggebracht.

  

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

"Het zelf meten van de installaties zorgt voor extra kostenefficiëntie."

                -DB Asset Services

Home  > Projecten > Case study 2

Trillingsmetingen door bemanning

Meetplaatjes

Op sommige plaatsen, zoals bijvoorbeeld de boegschroef tandwielkast, is het nemen van metingen gevaarlijk. De ruimte is krap en de hand komt tijdens het meten dicht bij een draaiende as. Hier worden normaal 3 vaste sensoren geplaatst. Deze worden aangesloten op een junction box. Hier sluiten we de kabel van de normale sensor datacollector op aan. De metingen kunnen nu veilig en snel worden genomen.

  

Nederlands

English

|

Vaste sensoren

Voorwaarden voor succes

Om de metingen door de bemanning goed te laten slagen zijn er een aantal voorwaarden: 

  

Initieel bezoek

Een initieel bezoek wordt door DB Asset Services gedaan om het programma op te zetten. Dit bezoek kan bestaan uit: