Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start
Start

Voor een klant hebben wij een online monitoring systeem geplaatst op een cutterzuiger. Hierdoor is het mogelijk de lager- en tandcondities te monitoren van installaties die niet bereikbaar zijn.

In dit geval bevinden deze installatie zich volledig onder water. Hierdoor is het niet mogelijk bij de installaties te komen, dus het horen, zien of gevoel hebben met de installaties berust volledig op de meetsystemen.

De E-motor van een cutter aandrijving krijgt veel te verduren, doordat deze tot 5g belast wordt. Wanneer er beginnende schades zijn, zullen deze zich sneller ontwikkelen.

Aan boord van het schip is een scherm geplaatst waarop integraal de alarmwaarden visueel worden weergegeven. Hierdoor is het mogelijk dat de operators of bemanning snel door hebben dat er iets aan de hand is.


Daarnaast is het voor ons mogelijk om waar ook ter wereld, via een beveiligde verbinding, mee te kijken. Hierdoor kunnen wij zeer snel en accuraat advies geven over de actuele situatie.


  

Schotdeuren 47, 4241 BP

Arkel, The Netherlands


Tel: +31 (0)18 385 0946


Info@dbassetservices.com

www.dbassetservices.com

Vibration Measurements

Oil Analyses

Thermography

Troubleshooting

Torque Measurements

FAT Tests

Training

Home  > Projecten > Case study 1

Online monitoring: Cutterzuiger

Online meekijken

Doordat er continue gemeten wordt, is in de trend snel een verandering te zien. Naast deze trendline analyse, voeren we ook regelmatig een spectra analyse uit.


Tijdens de meting in dit voorbeeld bleek al snel dat de verhoging van de trend veroorzaakt werd door de buitenringfrequentie van het aangedreven lager van de e-motor.


Na analyse van alle informatie, hebben wij geadviseerd de reparatie van de e-motor voor te bereiden. Hierdoor werden weken gewonnen op de levertijd en was het inkoopproces beter te controleren.

Nederlands

English

|

Boven: Het is goed te zien dat de gemeten waardes in korte tijd snel zijn toegenomen. In dit geval is er in een 'gezonde' installatie in twee weken tijd een merkbare schade ontstaan. Deze schade zou, zonder adequate monitoring, hebben geleidt tot plotseling falen en mogelijke gevolgschade.

Analyse & advies

Onder: De onderstaande illustratie geeft de allarmerende waardes van het aangedreven lager van de e-motor weer. Wij gebruiken overzichtstekeningen van de installatie, om aan te geven wat de actuele toestand van de lagers en tandwielen is. Zo houden wij het online-monitoring simpel en overzichtelijk.

"Met online monitoring kunnen wij 24/7 de actuele situatie van uw installatie monitoren"

                -DB Asset Services